2014. június 30., hétfő

EGYIPTOMI ISTENEK


Ízisz


Egyiptom Nagy Úrnője. A mágia, a szerelem, a szeretet, az anyaság, a
szépség, nőiség, a tánc istennője, a sorsok irányítója. A beavatottak
szimbóluma. A hitvesi hűség és kitartás példaképe. A lehetetlent is megtette
szerelméért, Oziriszért. A végsőkig kitartott és küzdelmek árán, de
megmentette és feltámasztotta halott párját. Lélegzetelállító szépségnél már csak varázslatai ragyogóbbak. Ő a legfényesebb Nap az istennők között, páratlanul gyönyörű. Igazi Nő, kedves és bájos, finom modorú, éles ésszel, tele misztikával és fondorlattal, Tőle bármikor kérhetsz segítséget, ha úgy érzed erősítened kell nőiességedet, pikantéráit vinnél a kapcsolatba, vagy gyermekeddel szeretnéd elmélyíteni a kapcsolatodat. Megtaníthat minderre, és bármire, ami a fenhhatósága alá tarozik, miként babonázd meg a férfit, miként légy a Végzet Asszonya. Továbbá okíthat táncra és énekre, mert mikor ő táncol vagy énekel, még a csillagok is könnyekre fakadnak az égen.




Anubisz

A holtak istene és védelmezője, és a temetési szertartások vezetője. Ő kíséri a halottakat túlvilági útjuk során, majd részt vesz sorsuk elbírálásában. Élő híveit igazi testőrként őrzi, nincs az a negatív, ártó hatás, amit ne lehetne Anubisz erejével legyőzni. Ő az egyik legjobb segítő minden negatív jellegű, ártó hatások elhárítására, ilyen az átok, rontás, rossz akarat is. Védelmező mágiák megtámogatására, és természetesen halottakkal való kapcsolatba lépés alkalmával is lehet rá támaszkodni.

Hihetetlenül tekintélyes megjelenésű, hatalmas energiájú istenség.

Jelenléte megnyugtató, körbevesz védelmező erejével és energiával tölt
fel.




Ámon - Ré


A leghatalmasabb egyiptomi Napisten. Jóságos, bölcs, végtelenül megnyerő
modorú, jelenléte magával hozza a Nap jótékony erejét. Jóindulatú,
megértő és nagylelkű. Ő a Teremtő, az Élet ura, a jó szerencse, a jóslatok, a Mindenség Atyja, a levegő és szél istene. Bár minden istenséget megilletnek az áldozatok,
Ámonnak különösen ajánlott "ajándékokkal" kedveskedni.



Hathor 

A szépség, termékenység, mágia, anyaság, a szülés, a vidámság, a részegség és a zene istennője, égistennő. Szent állata a tehén, sokszor úgy is ábrázolták, szarvai közt a napkoronggal, ami a szépség és élet jele. A Tejút megszemélyesítőjeként tartották a számon, mint a tehén, aki a tejet adja, és az azonos a Nílussal, tehát annak áradásért is ő felelős. Általában kék ruhában jelenik meg, ugyanis azaz Ő színe és türkiz a köve. Igazi Anya, mindig kellő kedvességgel és figyelemmel, végtelen szeretettel és odaadással fordul az emberhez, a lehető legjobb szándékkal. Minden nőben feléleszti a női és anyai energiákat, ami által mi magunk is istennők leszünk. Ő maga a természet, mely egyértelműen női jellegű, és ott van mindenütt, alkot és épít, folyton szül és teremt a világban.


Básztet

A szerelem, szexualitás, termékenység, az öröm, a függetlenség, a zene és a vigasság istennője, és hagyományos hangszere a szisztrum. Általában macska alakban jelenik meg, akár teljesen, vagy csak a feje macska, teste pedig emberi formájú. Rengeteg női energiát hordoz magában, kecses járása, a finomsága, ravaszsága. Segít, ha mélyebben megakarod élni és érteni a szexualitást, ha önálló és talpraesett nő szeretnél enni, egy igazi individuum, mert segít megtalálni a te valódi női lényedet. Rengeteget lehet tőle tanulni a csábításról, a furfangosságról, a szerelem művészetéről és annak játszmáiról. Ő az, aki meghozza egy kapcsolatba a pikantériát. Végül ő a macskák Anyja és védelmezője. Megóvja szeretett házikedvencünket és betegség esetén meggyógyítja.


Thot 
Az egyiptomi mágia nagymestere. A titkos tudás őrizője, beavatott bölcs, al alkímia művelője. Uralja az elemeket, a természetet, és az asztrológiához, a jósláshoz is ért. Továbbá az írás és a tudományok és bölcsesség istene, az írnokok pártfogója, az orvosok patrónusa, mivel kitűnően ért a gyógyításhoz.
Íbiszként jelenik meg, akár teljes testében, vagy csak a feje az. Mindig van nála papirusz, írónád vagy a varázsbotja. Valódi lángelme, rendkívüli tudással bír, minden titkos misztérium filozófusa és gyakorlója. Kicsit távolságtartó, olyan, mint egy tanár, aki mindig tanít és okít. Jelenléte tiszteletet parancsoló. Mindig lehet tőle újat tanulni, mindig mutat valami újat, sosem hagy lehetőséget a lustálkodásra. Nem tanít akárkit, csak olyat, akit érdemesnek talál, és a jelöltjének nagyon elszántnak és kitartónak kell lennie.
 

Ozírisz

A túlvilág és a halottak istene és azok könyörületes bírája. Képes életet adni a holtaknak, és a földnek, a természetnek is (felügyeli annak körforgását is), ő tanította meg az embereket a földművelésre. Látszólag kimért, és távolságtartó, de valójában barátságos. Úgy viselkedik, mint egy apa (elvégre kedvese Ízisz, és fia Hórusz), kész arra, hogy segítsen és utat mutasson, támogasson. Fel tud oldozni, ha elhunyt szerettünket nem bírjuk elengedni, vagy a gyászt, illetve abban is segít, hogy képes legyél kommunikálni vele. Avagy újjászületéssel, megújulással kapcsolatos mágiák esetén is lehetőt szólítani. Olyan nagy bölcs, aki rengeteget tud a halálról, és a szellemvilágról, nem kevés titkot árulhat a túloldalról annak, akit méltónak talál rá. Mindig körülöleli a misztérium, a tudás a túlvilágról, a halálról és a feltámadásról. Végül képes a bennünk rejlő, szunnyadó erőket és képességeket a felszínre segíteni.

 

Uadzset

Eredetileg Rét, az egyiptomi főistent oltalmazta, majd ureuszként a

fáraók koronájára került, mint védelmező szimbólum.

Gyönyörű, fenséges megjelenésű, hatalmat sugárzó istennő, homlokát az
ureusz ékesíti. A hatalom, védelem, bajelhárítás istennője. A csábítás, a vonzerő, és a szerelemmel kapcsolatos titkok istennője. Óriási varázserővel rendelkezik, védelmez és a kiválasztottakat
mágikus hatalommal ruházza fel. Ókori egyiptomi szövegekben úgy
emlegetik mint "a félelem és rettegés úrnőjét", mivel kegyetlenül
elbánik az ellenséggel. Fontos szerep jut még neki az Alvilágban is,
megtisztítja és oltalmazza a holtakat.




Széth

Rendkívül ellentmondásos istenség. Ő Ozirisz kegyetlen gyilkosa, ugyanakkor ő védelmezi Rét sötét ellenségeitől, elpusztította a nap

bárkájára támadó Apophisz kígyót, ezáltal biztosította a világegyensúlyának fennmaradását.

Férfi alakban jelenik meg, meghatározhatatlan állatfejjel. Széth
hatásköreibe tartozik a pusztítás, viharok, háborúk,erőszak, győzelem ugyanakkor a védelmezés is. Az ókori Egyiptomban jelentős politikai szerepe volt, a korai időkben
nagy birodalmi istenekként Hórusszal együtt testesítették meg az
ország két felét. Az Újbirodalom idején hadistenként és a fáraók
védelmezőjeként tekintettek rá.




Szekhmet

Ő is macska istennő, akárcsak Básztet, csak őt oroszlánfejjel ábrázolják. Jelképe a Nap.  A pusztítás, háború, gyűlölet, halál és harc kegyetlen, kimért, alvilági istennője. Rendkívüli erőt sugároz magából, képes minden lágy szívet megkeményíteni és feltüzelni akár a belsőnkben vagy környezetünkben dúló harcra. Erőskezű és magabiztos. Ugyanakkor gyógyító istennő is, hiszen ő felelős a járványokért és betegségekét, és azok démonaiért. Megtanítja miként kell elfogadni a halált, illetve bizonyos helyzetekben, hogyan legyünk erősek, és ne mutassuk ki érzéseinket, ezáltal megtanulunk hideg, józan fejjel gondolkodni. 


Maat

Szépséges nő, kemény arcvonásokkal, strucctollal a fején. Az igazság istennője, és az ő legfőbb feladata volt elbírálni a lelkek sorsát, főként a fáraó esetében. Amikor a szívet a mérlegre tették, hogy megnézhessék Maat tollával szemben, hogy mennyire volt az tiszta. Ha könnyű, mint a toll, mehet a boldogság mezejére, a túlvilágra, de ha nem,akkor felfalja Ammut, a szörnyű démon. Hívhatod őt, ha az igazságszolgáltatás területén van szükséged segítségre, vagy csak egy vitában kellene helyes döntés. Képviseli még a becsületességet, és a tisztességet.  Illetve meg is tanít téged arra, hogyan hozz helyes döntéseket, miként láthatsz tisztán a nehéz helyzetekben, és hogyan ismerd fel a hazugságot.


Hórusz


Sólyomisten, aki a Föld védőistene. Ha hívod, egy felfegyverzett, jó kiállású, mondhatni szép, fiatal, férfi harcos jelenik meg előtted. Ő a harc, háború, és a védelem istene. Az ő segítségével mindig biztos a győzelem, bármilyen ügyről is legyen szó, arról nem beszélve, hogy igazságosan jár el. Kiváló stratéga, rendkívül eszes, és ravasz, tele van fondorlattal. Mindig tudja, hogyan győzzön, és mindig eléri a célját. Ezekben tud neked is segíteni. Továbbá, ha bajban vagy, akár e világi ellenségek, vagy túlvilági tényezők játszanak közre, ő melletted áll, és megvéd. Elüldözi a rossz energiákat tőled, és megsemmisíti őket. Hórusz szeme pedig mindent lát, akárcsak Ré, úgyhogy bármire rálátása van.